måndag 27 februari 2012

Italien, Monte Cassino 1996

Italienresan till Monte Cassino 1996.


Nu bär det av till Montecassino från Terracina, där vi bodde i 14 dagar september till oktober 1996.
Klostret blev helt sönderbombat under andra världskriget...


Så såg det ut innan kriget....

 Innergården.....

Det låg ganska så otillgängligt, men ändå skulle "alla" dit och kriga......


Därborta låg det..... En Spännande resa att ta sig dit blev det....
Intressant och sevärt kloster med många obehagliga minnen....


För er som vill veta mer......
(Översättningen är inte alltid den bästa,men den ger ett bra information om Monte  Cassino´s historia och nutid)

Monte Cassino

Från Wikipedia, den fria encyklopedin
Hoppa till: navigering , sök
För information om andra världskriget striden, se slaget vid Monte Cassino .
Den återställda klostret Monte Cassino.
Monte Cassino är en stenig kulle cirka 130 kilometer (81 mi) sydost om Rom , Italien , c. 2 kilometer (1,2 km) väster om staden Cassino (den romerska Casinum ha varit på berget) och 520 m (1,706.04 ft) höjd. St Benedikt av Nursia etablerat sin första kloster , källan till Benedictine Order, här omkring 529. Det var platsen för slaget vid Monte Cassino 1944. Webbplatsen har besökt många gånger av påvar och andra ledande präster, bland annat ett besök av påven Benedictus XVI i maj 2009. Klostret är ett av de få återstående territoriella kloster inom katolska kyrkan .

Innehåll

·        1 Historia
·        2 Gravar
·        4 Se även
·        5 Referenser
·        6 Källor
·        7 Externa länkar

 Historia

Enligt Gregorius den stores biografi Benedict, Life of Saint Benedict av Nursia , var klostret konstruerades på en äldre hednisk plats, ett tempel av Apollo som krönt kullen. Biografin poster som området var till stor del fortfarande hedniska vid den tiden och Benedict första åtgärd var att krossa skulpturen av Apollo och förstöra altaret. Han återanvändas sedan templet, ägna den till Saint Martin , och byggt en kapell på platsen för altaret tillägnat Sankt Johannes Döparen . Arkeologen Neil Christie konstaterar att det var vanligt i sådana hagiographies för huvudpersonen att stöta på delar av starkt hedendom. [ 1 ] När inrättas på Monte Cassino, Benedict aldrig lämnat. Där skrev han Benedictine regel som blev grundprincip för västra klosterlivet . Där vid Monte Cassino fick han besök av Totila , kung av ostrogoterna, kanske i 543 (den enda distans säkra historiskt datum för Benedict), och där han dog.
Utsikt över dalen.

Monte Cassino blev en modell för den framtida utvecklingen. Tyvärr sin framträdande plats har alltid gjort det ett syfte med strategisk betydelse. Det plundrades eller förstördes ett antal gånger. I 584, under abbacy av Bonitus de Lombards plundrade klostret, och de överlevande munkarna flydde till Rom, där de förblev under mer än ett sekel. Under denna tid kropp helige Benedictus överfördes till Fleury, den moderna Saint-Benoit-sur-Loire i närheten Orleans, Frankrike.
En blomstrande period av Monte Cassino följt sin återetablering i 718 av Abbot Petronax , då bland munkarna var Carloman, son till Charles Martel , Ratchis , föregångare till den stora Lombard hertigen och kung Aistulf och Paul Deacon , historikern av Lombardsen.

I 744, en donation på Gisulf II Benevento skapade Terra Sancti Benedicti , de sekulära länderna av abbacy, som var föremål för abboten och ingen annan spara påven. Således blev klostret huvudstad i en stat bestående av en kompakt och strategisk region mellan Lombard furstendömet Benevento och de bysantinska stadsstaterna vid kusten ( Naples , Gaeta och Amalfi ).
I 883 Saracens plundrade och brände ner det, och abboten Bertharius dödades under attacken. Bland de stora historiker som arbetade på klostret, under denna period finns det Erchempert , vars Historia Langobardorum Beneventanorum är en grundläggande krönika av det nionde-talet Mezzogiorno .

Fasaden av kyrkan.
Det byggdes och nådde toppen av sin berömmelse i den 11: e talet under abboten Desiderius (abboten 1058 till 1087), som senare blev påve Victor III . Antalet munkar steg till över 200, och biblioteket, de manuskript som produceras i scriptorium blev och skola manuskript belysning känd i hela västvärlden. Den unika Beneventan skriptet blomstrade där under Desiderius 'abbacy.

Byggnaderna i klostret rekonstruerades på en skala av stor prakt, som konstnärer hämtades från Amalfi, Lombardiet och även Konstantinopel att övervaka de olika arbetena. Klosterkyrkan, ombyggd och dekorerade med största prakt, invigdes 1071 av påven Alexander II . En detaljerad redovisning av klostret vid denna tidpunkt finns i Chronica monasterii Cassinensis med Leo Ostia och Amatus i Monte Cassino ger oss vårt bästa källa på den tidiga normanderna i söder.


Abbot Desiderius skickade sändebud till Konstantinopel någon gång efter 1066 för att anställa experter bysantinska mosaicists för dekoration av den ombyggda Klosterkyrkan. Enligt krönikör Leo Ostia de grekiska konstnärerna dekorerade absiden, bågen och vestibul av basilikan. Deras arbete beundrades av samtiden men totalförstördes under senare århundraden utom två fragment som skildrar vinthundar (nu i Monte Cassino Museum). "Abboten i sin visdom beslutat att stort antal unga munkar i klostret noggrant bör inledas i dessa arts" - säger krönikören om betydelsen av grekerna i nypremiären av mosaik konst i medeltida Italien.

Monte Cassino i ruiner efter de allierades bombningar i februari 1944
En jordbävning skadade Abbey i 1349, och även om platsen byggdes det markerade början på en lång period av nedgång. I 1321, påven Johannes XXII gjorde kyrkan Monte Cassino en katedral, och omsorgsfullt bevarade oberoende kloster från biskopsämbetet interferens var slut. År 1505 klostret förenades med det av St Justina av Padua.
Sajten plundrades av Napoleon : s trupper i 1799 och från upplösningen av de italienska kloster i 1866, blev Monte Cassino ett nationalmonument.
Under slaget vid Monte Cassino (januari - maj 1944), den 15 februari 1944 klostret var nästan helt förstördes i en serie av tunga allierade flygangrepp som beställs i den felaktiga tron att det var en tysk högborg. I själva verket var Abbey används som en tillflykt från striden av kvinnor och barn och var endast ockuperades av tyska trupper efter bombningen. Tyskarna höll position tills tillbaka den 17 maj 1944 ha avsky ett antal bestämda attacker särskilt mellan 11 och 17 maj av polska soldater som var äntligen ta befälet över ruinerna den 18 maj. The Abbey byggdes efter kriget, påven Paulus VI reconsecrated det 1964.

Det arkiv , förutom ett stort antal handlingar rörande historia klostret innehöll cirka 1400 oersättliga manuskript utläser , främst patristic och historiska. De innehöll också samlingar av Keats-Shelley Memorial House i Rom som hade skickats till Abbey för säkerhet i december 1942.
Av stor förutseende hos överstelöjtnant. Julius Schlegel (en romersk-katolsk), en wiensk född tysk officer, och kapten Maximilian Becker (en protestantisk), både från Panzer-Division Hermann Göring , dessa var alla överförda till Vatikanen i början av striden. 

 Gravar

·      Saint Apollinaris , abbot av Montecassino, högtidsdag den 27 november
·      Saint Benedict
·      Kardinala Domenico Bartolini (1813-1887)
·      Saint Bertharius , abbot av Montecassino
·      Saint Scholastica

Andra ställen som kallas Monte Cassino

·      En berg nära Ciechanów, Polen som en 100-meter höga radiomast står 

Se även

 Referenser

1.      ^ Christie 2006 , sid. 113
2.      ^ Atkinson (2007), pp 432-441
3.      ^ Atkinson (2007), sid. 399

 Källor

·      Atkinson, Rick (2007). stridens dag: kriget på Sicilien och Italien, 1943-1944 . New York:. Henry Holt ISBN 978-0-8050-6289-2 .
·      Bloch, Herbert (1986), Monte Cassino under medeltiden , Rom
·      Christie, Neil (2006), Från Constantine till Karl: En Arkeologi Italien AD 300-800 , Ashgate Publishing, ISBN 1-85928-421-3
·      Catholic Encyclopedia , 1908.

 Externa länkar

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/4/4a/Commons-logo.svg/30px-Commons-logo.svg.png
Wikimedia Commons har media som rör: Monte Cassino
·      Officiell webbplats
·      Monte Cassino Society


CHIAO! 

Urban