torsdag 3 mars 2011

Ta bort inkast i fotboll!

Det heter ju FOTBOLL!




Varför skall man då kasta med händerna? Vore väl mycket bättre med inspark så  blir det inte så fegt spel, samt att det blir snabbare och mer intressant!



Dansk kastade världens längsta inkast



Känner du till Thomas Grönnemark? Nja, kanske inte Danmarks mest kända fotbollsspelare - då hade han nog varit i Sydafrika nu. Istället är han på en fotbollsskola i Horsens och nu kan du även läsa om honom i Guinness Rekordbok. Grönnemark slog nämligen engelsmannen Danny Brooks världsrekord för långa inkas. Brooks gamla rekord var 49,78 meter men det nya rekordet är nu 51,33 meter. Kanske något för Rasmus Elm eller Rory Delap att utmana?


– Det har hittills varit ett spännande 2010 där jag har tränat en massa klubbar i inkast. Först tog jag det danska rekordet och nu världsrekord i inkast. Jag ser fram emot nya utmaningar i framtiden!


Wenger arg igen: "Ta bort inkast"

Långa inkast irriterar Arsenals tränare.

Arsenals tränare Arsene Wenger är arg igen. Den här gången är det långa inkast som upprör den 60-årige fransmannen, som menar att det är orättvist hur vissa lag främjas av att ha spelare som kan kasta långt.

– För Rory Delap i Stoke, till exempel. För honom är det som att sparka bollen, säger Wenger till "The Gunners" hemsida.

– Det blir en orättvis fördel när man har en styrka som normalt inte är en styrka i fotboll. Så varför inte införa insparkar i stället? Det skulle göra spelet snabbare.

Om det blir någon förändring återstår att se.

Hoppas fotbollsspelarna snart har "kastat färdigt!"

De  kastar ju inte heller från den plats där de skulle någon gång, utan många meter vill de "fuska" sig till!