måndag 26 december 2011

Urban Golf

Urban Golf


Urban golf är ett spel, som härrör från det ursprungliga spelet golf, där enskilda spelare eller lag slår en boll i ett hål eller vid ett angivet mål med olika klubbor.Urban golf har för närvarande blivit populärt över hela världen i många olika former. Dess ursprung är oklart men tros ha inletts i Skottland 1741,  utanför The White Hart Inn i Grassmarket området i Edinburgh av en Duncan Thomas.Det finns nu många organisationer över hela världen, som har aktiverat detta till synes destruktiva tidsfördriv. I Shoreditch Golf Club bildades de första 18 hålen, par 72, i en öppen turnéring i London 2004. NV Urban Sports av Portland Oregon hjälpte till att starta en World Urban Golf dag under 2007 och i urbangolf.org, finns för närvarande i Portland, Oregon, USA. Tidigare i Oakland, Kalifornien, USA Urban Golf Associations, vartannat år hos Charles Bukowski North Beach Invitational i San Francisco predate,  ett par år i ett mindre format.

Andra städers golfföreningar växer upp från Nya Zeeland till Ryssland, till Argentina, skillnaden i dessa organisationer, är att de använder offentliga stadsområden, Cross Golf, en variant på Urban Golf, finns i form av Natural Born Golfare från Tyskland och Urban Golf enheten från Nederländerna. Cross Golf utnyttjar nedlagda urbana miljöer, byggarbetsplatser, hustak, kanaler, hotell, skola och industriområden.Den grundläggande skillnaden mellan Urban Golf och dess grönskande bröder, är bristen på naturen och den höga frekvensen av pubar. Precis som i vanlig golf, är det många hål som inkluderar risker, men i dessa är det naturligt att vara i en urban miljö, där det inte finns bunkrar (eller sand fällor) men gatumöbler och avlopp. Ofta kan  många oväntade situationer uppstå i en "stadsmiljö", som hundar, som inte hållas i koppel och tenderar att jaga bollar, spelare tappar klubbor ner avlopp, trafik, etc.
Den australiska Urban Golf stilen består av en uppsättning mål som, "spela till stranden" eller "spela till puben" lägsta slag vinner med tonvikt på utslaget längs med vägen, såsom "Vem kan slå över det" "runt det hörnet och studsar medels trädet "etc.


Även om det finns en till synes inneboende förakt för den allmänna säkerheten och skador på byggnader, har alla organisationer en gemensamhets regel för säkerheten.

Man kanske skulle introducera Urban Golf i Sverige?