måndag 13 januari 2014

Problem med Wi-Fi, bredband och internet-uppkopplingar?

 
 
Börja med att köpa fjärrkontakter till väggurtagen! Finns för 99kronor på Jula! då får du tre stycken vilket är praktiskt när du skall felsöka! Det finns ju normalt en hel del anslutningar från diverse enheter som du slipper koppla bort varje gång du behöver kolla vad som är fel!
 
 Rent allmänt gäller för all elektronik när det inte fungerar, STÄNG av allt och börja från början!
När TV´n krånglar med låsningar och textproblem mm, mm. så ar det för det mesta bara att stänga av allt och starta om på nytt!
Detsamma gäller för Ipad och Iphone mm...
Om nu inte det går att koppla upp mot Wi-Fi, så kolla med någon kompis först som har en "uppkoppling", så vet du om det är fel på enheten, eller din bredbandsleverantör.
Ibland så så vill inte "Paddan" ansluta sig , den försöker ser man. Då kan det vara så att du kan gå till "Inställningar-allmänt-nollställ och nollställ nätverksanslutningar så kanske det fungerar igen!
Kolla då bara att du inte har dubbla adresser på e-mail efter detta, du får då dubbla texter i dina anteckningar och tar du bort den ena, så försvinner ALLT! Kolla först att ta bort de e-post som är dubbla först!
Du måste även ta bort "hitta min Ipad", när du tar bort e-postadresser, som du har erhållit "dubbla!"
Om du har en APPLE-enhet, går det givetvis även bra att ringa till supporten, de är mycket snabba och servicevänliga.
Om du har ett modem med en router, så finner du WPA Key numret, som är ditt "lösenord, till den enhet du fått av din bredbandsleverantör. SSID numret finns också, det är de siffror och bokstäver du anger i din "adress" från leverantören.(ComHem-Telia m fl.)
Om du har en någorlunda modern skrivare, så kan du både kopiera och skanna, samt fjärransluta den, så att du ka skriva ut direkt från både Iphone och Ipad!
Ibland krånglar det, men då är det "bara" att stänga av skrivaren och starta om den, så brukar det fungera igen!





Lycka till!