måndag 18 februari 2013


Att skriva för Webben åt Falbygdens Idrottshistoriska Sällskap (FIHS)

Falköping den 2013-02-18

Westgöta Idrottshistoriska Sällskap (WIS, det finns 17 medlemmar i distriktet)och SiSU (Idrottsutbildarna)höll kurs i hemsidekunskap för distriktets idrottshistoriker.

Det var 10 deltagare som samlades på Uddetorps Naturbruksgymnasium i Skara den 18 februari för att ta del av vad kursledaren Folke Brink från WIS, hade att förmedla.

Folke Brink gjorde en ingående beskrivning om hur hemsidan fungerade och deltagarna fick själva lägga in bilder och text via sina medhavda ”USB-minnen”.

Från Falbygdens Idrottshistoriska Sällskap deltog enbart Urban Lundberg, som hade en egen dator med sig, där alla bilder fanns samlade. Han tog dessutom en bild på plats som laddades in i datorn och överfördes till FIHS´s hemsida med lite text och nytt dokument som en ”nyhet”, vilket framgår av bifogad bild


Kursledaren Folke Brink från Lidköping i bakgrunden och Urban Lundberg till höger vid sin dator.

Urban Lundberg hade lite synpunkter på vad han vill åstadkomma för att skriva på ”webben.”

Frågor att ställa: Vilka vill vi nå? Vilka ambitioner har vi? Hur bra lyckas vi nå ut till den målgrupp vi önskar? Hur mäter vi eventuell framgång (”titträknare” finns)? Hur ser vår hemsida ut i besökarens ögon? Hur hittar man oss lättast? Länkar måste finnas hos Kommunens och Falköping Nu´s hemsidor.

Målsättningen borde vara: ”Vi skall skapa en webbplats där vi knyter nya medlemmar/föreningar till vår verksamhet!”

Vi skall även synas på: Facebook!

En artikel skall alltid skrivas i tredje person (som en betraktare) för att informera läsarna om något och inte blanda in personliga åsikter! Dessa artiklar skall vara sanningsenliga och baserade på fakta.