onsdag 2 december 2015

Dä sá vá gött å leva!

Dé sá vá gött å léva annars kan dé kvétta!

Vart är vi på väg med maktkampen mellan skola/kyrka?Det finns tydligen ca 6,5 milj. kyrkbesökare eller ca 2/3 av vår befolkning som är ”religiösa”.

Skall vi verkligen lämna våra traditioner med Lucia, tärnor, tomtar, stjärngossar, lussekatter, julavslutning, advent, skolavslutningar mm…??

GUD kanske är något bra även för ateister?

Hur vill vi ha det med dop, konfirmation, förlovning, vigsel, begravning?

När vi dör skall vi då helst direkt från dödsbädden, grävas ned någonstans eller, ”hyss in i ugnen”, eller spridas för vinden någonstans?

Är religion obehagligt med sina religiösa ceremonier, där någon präst i sina kyrkor, moskéer eller synagogor förkunnar sin/vår tro?

Borde vi inte sträva efter att bevara vårt kulturarv i stället för att följa den puritanska ateismen som nu förekommer lite här och där?Jag föredrar, lussekatter, julpynt, hyacinter, glögg, ljusstakar, Lucia och Jultomten och annat trevligt som lyser upp i vår mörka tid.

Vi skall väl inte bara ha ”tillrättalagda” reklamjinglar med Coca Cola musik och annat, med enbart Kalle Anka på Julafton ?

Det är nog inte så FARLIGT att lyssna till religiös musik och några ”gudsord”, barnen kommer säkert att välja sin egen väg när de blir tillräckligt vuxna/intelligenta och acceptera vad som vårt demokratiska samhälle då har att erbjuda.God Jul önskar Urban, som är glad om jag ”kommer” dit mina vänner kommer/finns efter mitt jordeliv.

Kyrkans 6,3 miljoner medlemmar
https://m.svenskakyrkan.se/?id=645562

Bifogar länk till Skola-Kyrka om vad som nu gäller ..

http://www.skolverket.se/regelverk/juridisk-vagledning/skolan-och-kyrkan-1.162940


Kyrkbesök..
http://www.evl.fi/svenska/nyheter/2001/maj/efso0105.htm